Ketahui Perbezaan Warna Pada Penutup Botol Air

penutup botol air

Hey! Siapa dekat sini penggemar air mineral atau air masak atau air putih? Ha, kalau korang penggemar air tu mesti korang boleh dapat bezakan rasa yang berlainan bagi setiap warna pada penutup botol air mineral yang dijual dekat luar tu kan?

Ha, buat korang yang tertanya-tanya apa tujuan warna botol air yang berbeza-beza tu kan. Harini admin nak share lah info pasal perkara ni. Nak tahu? Jom teruskan baca;

1. Penutup Botol Air Warna Putih

penutup botol air
Google

Penutup botol warna putih merupakan air paip yang ditadah kemudian menjalani proses penyulingan serta ditambah bahan kimia. Senang cerita, keaslian air semulajadi itu dah hilang.

Sebab tu air penutup putih hanya dilabelkan sebagai air minuman atau drinking water. Dan kalau korang perasan, harga yang ditawarkan adalah lebih murah dari yang lain.

2. Penutup Botol Air Warna Biru

penutup botol air
Google

Diperolehi dari sumber air bawah tanah dan dipam naik untuk menjalani proses penyulingan. Haa baru boleh dilabelkan sebagai air mineral yang original. Harga pon tak mahal sangat! masih mampu milik orang kata. Hehe.

3. Penutup Botol Air Warna Hijau

penutup botol air
Google

Penutup botol warna hijau pula adalah air mineral semulajadi. Air ni diambil khas dari dalam tanah di kawasan tertentu yang diperakui mempunyai kandungan mineral yang sangat tinggi. Kira gred A+ lah senang citer. Harga dia pon paling mahal antara ketiga-tiga ni.

Jadi buat penggemar air mineral mesti boleh bezakan rasa yang berbeza kan bagi setiap warna pada penutup botol air tu? Hehe.

Nak baca lebih banyak lagi artikel menarik? Jom layari Laichikang sekarang!

Total
8
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts