7 Sneakers Yang Mampu Buatkan Outfit Korang Pop-Up!

sneakers
Source: Reddit

Dalam dunia fashion, semua orang tahu kasut mainkan peranan yang penting sekali. Kenapa? Well, itulah benda pertama yang orang akan perasan. In other words, kasut ni lah yang akan tentukan first impression orang terhadap kita.

Siapalah sangka kasut kita yang jauh di lantai sana daripada muka kita yang cantik dan handsome ni lah yang akan tinggalkan a long-lasting impression? Hm buat penat je touchup muka, yang dipandangnya kasut sekolahku yang jarang di basuh ni….

Seperti yang ramai pun dah tahu, kasut ni datang dalam banyak jenis style:

Sneakers

Flats

Boots

Sandals

Slipper

Dan macam-macam lagi!

Ikut lah style korang macam mana. Tapi kalau korang nak tahu, ada satu jenis style kasut yang akan sentiasa in trend. Nak tahu apa? Drumroll please……

Sneakers!

Hah bukan chocolate tu lah… (Hahaha….)

Hah, kenapa dalam banyak-banyak jenis kasut, sneakers ni yang akan sentiasa in trend?” – peminatlaichikang123

Okay, good question.

Dari pendapat sis, sneakers ni footware yang sangatlah versatile. Kenapa? Well, campak jelah dengan style fashion macam mana sekali pun, confirm korang akan still nampak fashionable. Hah cenggituh. Tak percaya? Okay fine, jom kita travel back in time sekejap.

Circa zaman kegemilangan kita semua AKA zaman hingusan.
Source: Skoolsign

Nah hambek! Set combo no1 rakyat Malaysia – baju sekolah + sneakers*. Siapa kata tak style? Ni lah yang terpaling style dan fashionable. Nothing can do this one better. Bak kata pepatah orang putih,

“you are the straw to my berry”

Orang Malaysia pulak kata,

“awaklah kasut Pallas yang melengkapi baju sekolah saya”

And I think that’s beautiful.

*= Sneakers ni sebenarnya kasut sukan yang digunakan untuk keselesaan dan aktiviti fizikal. Tapi sekarang ni, dah digunakan untuk hari-hari biasa (Casual wear)

If sneakers ni boleh jadi pelengkap baju sekolah kita dulu, apatah lagi kalau nak lengkapkan outfit kita yang seribu lebih stylish dan fashionable sekarang ni? Yelah, all thanks to Pinterest dan trauma fashion sense waktu form 3 dulu.

Bagi yang masih stuck dalam fashion sense form 3 korang tu, cepat pergi ambik notebook dan pen! (Odl vibezz…) Post ni memang didedikasikan untuk korang semua. Terima lah….

Okay, macam sis dah cakap tadi, sneakers ni level versatile dia sampai boleh buatkan outfit korang pakai time sambutan raya dekat sekolah tu listed dalam Top 10 Best Looks at the 2020 Grammys. (Hahaha………)

Versatile tu memang versatile tapi korang kena faham dan tahu jugak macam mana nak style ‘look’ korang. Contohnya, kalau korang ni jenis suka outfit yang berpattern – sneakers yang simple dan satu warna lah pelengkapnya! Tapi kalau korang nak pakai sneakers yang berpattern pun boleh je, yang penting confident! Jadi, harini sis nak sharekan;

7 sneakers (mostly – putih) yang sesuai untuk dipakai dengan apa saja!

#1 Stan Smith – Adidas

What is better than a pair of the iconic Stan Smith? Exactly, nothing!
Source: Adidas

#2 Chuck Taylor All Star ’70 High Top Sunflower – Converse

One of the best sneakers out there. Eh, mana ada sebab sis biased?
Source: Converse

#3 Continental 80 Shoes – Adidas

One of the prettiest white sneakers in existence.
Source: Adidas

#4 Thunder Spectra Fresh Summer Colorway – Puma

Kasut ni depan-depan lagi cantik, percayalah…
Source: HypeBeast

#5 Air Jordan 1 Low – Nike

The prettiest in the block.
Source: KicksCrew

#6 Air Force 1 ’07 – Nike

The best most basic sneakers anyone could ever own.
Source: Nike

#7 Classic Slip-On – Vans

Ramai yang classify kasut ni dalam gang kasut-kasut r*mpit. Tu pun sebab dorang tak reti nak style kasut ni, siapa suruh?
Source: Vans

Ya, korang mungkin dah perasan kesemua 5 kasut yang sis share ni mostly berwarna putih. Kenapa? Sebab clean and simple! Selain warna putih, banyak je lagi sneakers warna-warni yang versatile tapi tu cerita lain untuk hari lain. Sis harap perkongsian harini cukup membantu bagi anda yang masih tengah tercari-cari versatile sneakers yang budget-friendly!

Alang-alang tu jom je lah baca semua article di LaichiKang, confirm tak menyesal!

Total
20
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts