5 Apps Yang Wajib Korang Ada Untuk Tahun 2021!

5-Apps-Wajib-Korang-Ada-Tahun-2021
Source: Mobile App Daily

It’s already 2021 and if you still don’t have these 5 apps on your phone then what are you even doing with your life?

Korang mungkin tahu tentang kewujudan 5 apps ni dan korang mungkin jugak dah ada apps ni dalam phone korang. If phone korang masih belum ada lagi 5 apps ni, drop everything and keep on reading! Sis akan sharekan kenapa korang PERLU download 5 apps ni. (No, this article is not sponsored…..)

#1 PocketCast

Source: The Verge

ATTENTION ALL PODCAST LOVERS – THIS APP WAS MADE FOR YOU!

PocketCast ni salah satu app terbaik untuk korang dengar podcast bila-bila masa dan di mana-mana saja. Yang paling best, korang boleh customise theme interface dan boleh pilih app icon PocketCast yang korang suka! Just name the podcast and they’ll play it for you!

#2 Tracking.my

Source: Tracking.my

Bagi korang yang obsess dengan online shopping – LISTEN UP!

Korang wajiblah download app ni! Kenapa? Well, korang boleh masukkan tracking number setiap barang yang korang beli untuk track dan dapatkan delivery updates tanpa kena pergi website poslaju!

#3 Goodreads

Source: Goodreads

Book freaks – This is our time to shine!

Kalau korang jenis yang suka baca review orang sebelum beli buku, THIS APP IS MEANT FOR YOU! Tak perlu susah-susah nak google setiap kali nak baca book review. Just download the app and go crazy – read all the book reviews you can because no one can stop you!

#4 Canva

Source: Canva

Tak reti guna InDesign? Tak ada art sense?

Jangan risau, Canva kan ada! Dengan beratus ribu template yang ada dalam Canva ni, confirm korang boleh jadi the next Stefan Sagmeister!

#5 Google Photos

Source: DPReview

Tahun baru, Phone baru! Eh?

Kalau alasan korang untuk beli phone baru sebab dah tak cukup storage, SIMPAN DUIT TU! Google Photos ni one of the best apps untuk store gambar-gambar korang yang banyak tu tanpa makan space phone! Everyone say “thank you Google!”

Jadi korang tunggu apa lagi? Download lah semua app ni sekarang! Don’t worry, korang tak perlu berterima kasih just follow Laichikang dekat Instagram, Facebook dan Twitter je pun dah cukup.

Korang dah tahu 5 App yang korang wajib download, sekarang ni jom pulak tahu 5 Sebab Tak Boleh Mandi Air Banjir!

Total
1
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts